top of page

Vaccinationer

Vi ger råd kring och utför de vanligaste vaccinationerna som du kan behöva för till exempel:

Resa

TBE

Influensa

Lunginflammation

/Övrigt

Resa

Resa

 

Inför utlandsresan kan det vara bra att se över dina vaccinationer. Vaccinationsrekommendationerna varierar dels från land till och dels beroende på hur du ska resa eller bo. Klicka här för att se rekommendationerna för ditt resmål.

Våra resevaccin

Twinrix (hepatit A + B)

Vuxen 610 kr/dos

Barn (1-15 år) 510 kr/dos

Engerix (hepatit B)

Vuxen 350 kr/dos

Barn (0-15 år) 310 kr/dos

Boostrix (stelkramp, difteri, kikhosta)

400 kr/dos

TBE

TBE

 

TBE är en virussjukdom som vissa fästingar bär på och som kan leda till hjärninflammation och/eller hjärnhinneinflammation. Genom att ta TBE-vaccin så förebygger du att bli smittad. För mer info om TBE, riskområden i Sverige m.m. klicka här

FSME (fästingburen TBE)

Vuxen 420 kr/dos

Barn (1-15 år) 380 kr/dos

Influensa

Influensa

 

Under vinterhalvåret insjuknar ett större antal människor i influensa än andra delar av året. Influensan drabbar äldre och sjuka hårt varför dessa vaccineras på sin vårdcentral. Det är en mycket god idé för övriga så kallade icke-riskgruppspatienter att vaccinera sig då en influensainfektion ofta resulterar i långa sjukskrivningar. Det kan alltså vara en god investering, för såväl arbetsgivare som anställda, att erbjuda alla på arbetsplatsen att vaccinera sig mot influensa.

Vaxigrip (säsongsinfluensa)

400 kr/dos

Övrigt

Vaccin mot lunginflammation

 

Skyddar mot 13 varianter av pnuemokocker. Prevenar 13 är mycket brett använt världen över och ingår vaccinationsprogrammet för barn i Sverige. Vaccinet är sedan länge rekommenderat för äldre och riskindivider.

Prevenar 13

830kr/dos

Övrigt

 

Ibland kan man behöva fylla på sitt grundskydd som tillhandahållits av BVC och skolhälsovården. Det kanske till och med är så att något vaccin saknas. Vaccinationsprogrammen varierar beroende på vilket år man är född. Om du vill veta mer om vad du vaccinerats mot, förutsatt att du följt det allmänna vaccinationsprogrammet förstås, klicka här. Ta gärna kontakt med oss direkt när det gäller dessa vaccin.

Boostrix polio (polio, stelkramp, difteri, kikhosta)

Priorix (mässling, påssjuka och röda hund)

Meningokock ACWY (Nimenrix)

480 kr/dos

460 kr/dos

740 kr/dos

bottom of page